Çarşamba, Temmuz 02, 2014

Hanakazari no Kimitachihe vs To The Beautiful You


Söze temel konusu aynı olan bu iki dizinin orijinalde bir manga olduğunu söyleyerek başlayalım. Hanakazari Japon, TTBY Kore uyarlaması olarak çekildi.

Dizi esas kızımızın erkek kılığında bir erkek okuluna gitmesiyle başlar. Tabi bu okulda herkes de salak olduğundan kimse kız olduğunu çakmaz. (Hadi Sulli neyse çünkü hem uzun hem de kalıplı. Herkes Taemin’e benzetmiştir hatta. Ama Japon versiyonundaki kız bit kadar.)Hanazakari’de kızın taa Kaliforniya’dan Japonya’ya dönme nedeni esas oğlanımızın onun yüzünden bıçaklanması ve spor hayatının bitmesine neden olmasıdır. Bunu anlayabiliriz, mantıklı. Ama TTBY’da kız, çocuğun sözleriyle ayağa kalkıp koşmuş da, çocuğun yüksek atlamayı bıraktığını öğrenince onu yeniden atlatmaya gelmiş. Görüldüğü üzere birinde doğrudan sebep olma varken diğerine dıdısının dıdısının dıdısı olayı var.

Şimdi karakterleri karşılaştıralım.

Ashiya Mizuki vs Goo Jae Hee


Az öncede dediğim gibi bizim Sulli yine uzun falan filan, sonra Koreli erkekler arasında kızlardan daha güzel olanlar çok ama Mizuki’nin kız olduğunu anlamamak saçmalığın dik alası. Neyse, bu Uzakdoğu dizilerinde yapılan genel bir mantıksızlık olduğundan devam ediyorum.

Gelelim oyunculuklara… Maalesef bu iki elemanımız için de pek parlak konuşmak mümkün değil. Ama bir tercih söz konusu ise ben tabi ki Sulli’yi seçeceğim. Çünkü efenim Mizuki’nin rol yeteneği o kadar berbattı ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Gülmesi de ağlaması da inanılmaz yapmacık geldi. Resmen kasıyor kendini. En azından Sulli’nin gülüşü gerçekten bir milyon dolarlık olabilir. İki kızı da sevdim ama Mizuki’nin rol yeteneği gerçekten berbattı.

Saçlarımı ilk kestirdiğimde benim de böyle banyo fantezilerim olmuştu ne yalan söyleyeyim... 

Sano Izumi vs Kang Tae Joon

 

Bir kere Minho (Tae Joon) baştan kaybediyor çünkü efenim karşısında Oguri Shun gibi bir adam var. Yani rol yapma yeteneği konusunda Izumi açık ara öne geçti bile! (Sarhoş olduğundaki hallerini unutmak mümkün olmayacak.) Ayrıca Minho –belki gerçek hayattaki haliyle de haşir neşir olduğumuz içindir- hahahhihihihihohohho tipi bir velet. Yani öyle toplumdan soyutlanmış, hayata küsmüş, buz gibi birini oynamak için pek de uygun değil. Sonuç olarak Izumi kazanır.




Nakatsu vs Cha Eun Kyul


Ahh işte karar vermesi en zor olana geldik. Bu iki karakter de favorilerim olduğundan seçim yapmak çok zor. (İkinci adam, ikinci kadın biased biriyim. Her zaman.)

Korelilerdeki dram aşkı sağ olsun Hyun Woo’ya (Eun Kyul) daha çok üzüldük. Nakatsu kolay atlattı valla, şaşırdım. Sonra düşünüyorum sanırım Hyun Woo’ya daha çok güldüm de aynı zamanda. Emin değilim. İşin ilginç yanı bunlara rağmen sanırım oyumu Nakatsu’ya vermek istiyorum. Çünkü sonda Nakatsu olayı iyi toparladı. Peki beraberlikle bitirsek olmuyor mu?




-Omzundan ağlayabilir miyim?
-Olmaz.
-Çok geç.



Hibari vs Seol Han Na



Zıhhahahahaha Hibariii… Hibari dörtlüsünün ismi yeter. Bu dörtlü acayip renk kattı diziye, çok da güldürdüler beni. Aslında Hibari tek başına bile o çılgınlıklarıyla yeterdi. Hanna ise öyle komiklik olsun diye diziye katılmamış, bildiğiniz ciddi bir karakter. O yüzden çok daha az güldürdü. Gerçi okul başkanıyla arasındaki ilişkide gülmedik değil ama yine de Hibariiiiiiii!!!

Nanba Minami vs Ha Seungri 

Başkanlar kapışsın! Nanba aslında sadece ikinci yurdun başkanı. Gerçi Sakura Komitesi’nin de başkanı sayılır ama dikkat Tennouji ve Oscar duymasın! Seungri de öyle aslında ama onun dışındaki yırt başkanlarını pek göremedik. Ve bence TTBY’nin en büyük eksiği de bu oldu. Diğer yurtlar, başkanları, sürekli yapılan yarışmalar, kavgalar, şarkılar türküler falan hepsinin bir numunesini ancak görebildik. Hanakazari bu yüzden fark atıyor, en büyük espri olan yurtlar TTBY’de neredeyse yoktu yahu!

Birinci yurdun başkanı
Üçüncü yurdun başkanı


Kagurazaka vs Joo Ji Chul



Esas oğlanımızın baş düşmanı, yüksek atlamada sırf onun rakibi olabilmek için yeniden atlamasını isteyen çötü adam. Tabi aslında o da iyi de işte dışına yansıtamıyor. Neyse, oyum Kagurazaka’ya hem de büyük bir farkla. Çünkü efendim bütün ciddiliğine rağmen pek çok komik sahnenin sebebi oldu. Bol bol güldürdü. Koreliler direk drama bağladığı için TTBY’de öyle bir şey olmadı tabi.

Nakao vs Jong Min

Hıııı yine çok zor bir karar. Nakao yurt başkanına aşık olduğu için çok komiklikler oldu. Kwanghee’nin ise daha tipine bakınca gülesim geliyor. Yani bu noktada da bir beraberlik var. Ama çok renk kattılar, çok güldürdüler. Seviyorum bunları.

Doktor Umeda vs Doktor Jang Min Woo


Zıhahahhaah tabi ki Umeda!!! Adam çok itici bir görüntüye sahip olsa da inanılmaz komikti. Hele o kızı her gördüğünde ayılıp bayılması, her yeri dezenfekte etmeye çalışması falan öldürdü.

***

Şimdi gelelim birbirlerinde karşılığı olmayan karakterlere…

TTBY’de pek fazlalık yok açıkçası. Ama bunlardan biri Kim Woo Bin faktörü, yani esas kızımıza talip bir beyimiz ki esas oğlan olmak için daha uygundu ama kader işte… (Ya da SM işte) Ama güldürdü şimdi Woo Bin. :D Diğeri ise öğretmenler arası da bir aşk ve rekabet dolayısıyla da komedi gördük. En azından bunu yaptıkları için teşekkür ediyorum. Çünkü kocaman kocaman boşluklar var.

Her an her yerde biten, sürekli ne diyeceğini unutan, türevlerinin tamamen aksi olan yumuşacık bir müdür yardımcısı yok. Dövüşçü birinci yurdun aşık lideri Tennouji ve onun tayfası yok. Yani bağıran, milleti döven, sıfır zeka çocuklar da yok demek bu. Sanatçı üçüncü yurdun kendinden geçen lider Oscar Masao ve onun pelerinli tayfası yok. Pelerinlerin eksikliği bile çok fazla. Sano’nun şampuanı diye bir şey yok, bir soru sorulduğunda yerden biten öğrenciler yok…

Tennouji ve tayfası ile 3.yurdun başkanı Masao, pardon Oscar...
Karşınızda üç yurdun başkanında oluşan Sakura Komitesi!!! 
İkinci yurda gelelim, herkesin adını yanlış söylediği, sevimliliği ile bizi bizden alacak, çok tatlı yiaaaa diyeceğimiz bir Sekime (Masaki Okada) yok. Milletin başında haleler gören, metafiziğin anasını ağlatan, ellerini açıp "dınnn" yapan bir Kayashi (Yamamoto Yusuke) yok. Her bölümde ayrı bir makine icat edip, yurttakiler üzerinde deney yapan Noe yok. Adam ne icat etmedi ki? Yalan makinesiyle başladı, sevgilisi olanlar ayırt eden makine, suçluyu bulan makine, cinsiyetini belli eden makine… Adam dahi ötesi. :D

Kayashi ve Sekime


İkinci yurt kadrosu

SONUÇ OLARAK;


TTBY’yi daha önce izledim ben o yüzden Hanazakari’yi izlemek istemedim.  Büyük hata, siz bu hataya düşmeyin. Hanakazari inanılmaz komikti, o yurtlar için bile sadece izlenir. Ayrıca 4 bölüm de daha azdı heheheh TTBY’de sık sık duygusal sahneler oldu, o yüzden sıkılıp o kısımları tirink tırank geçmiştim. Evet, duygusal sahneler Koreliler çok çok daha iyiler ve Japonlar da fazlasıyla kötü. Ama komedide Japonlar fark atıyor gençler ve benim de esas ölçüm gülmek olduğu için Hanazakari’yi bir beş on kere tercih ederim. 

Neyse, TTBY’yi çok mu gömdüm ne? Orada Sulli faktörü vardı ama bunu söylemeliyim. Yani ben izlediğimde eğlenmiştim de, Hanakazari daha komikti evet ama TTBY de çok kötü değil be. İlk çıktığı zaman izlemiştim o yüzden unutmuşum biraz, giflere baktıkça güldüm. Açıkçası Hanakazari kadar olmasa da güzeldi diyor ve gidiyorum.



9 yorum:

  1. Hanazakari no kimitachie!!! :D Son zamanlarda Japon dizilerini seçmemdeki en büyük etmenlerden birisi de bu dizi :D
    Bu diziden önce Hanayori Dango yu izlemiştim. Oguri Shun için bir de tavsiyeler üzerine başlamıştım diziye. Yani benim için kesinlikle Min ho ile karşılaştırma yapma ihtimalim bile yok :D Tamam dizideki kız iyi rol yapamıyordu ama İkuta Toma ile Oguri Shun o açığı güzel kapattılar bence :D
    Vakit bulsam tekrar izlerim diziyi hele gelecek yılki sınavları atlatayım bi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon dizileri daha kısa ve komik oluyorlar genelde. Benim çok tecrübem yok ama yarım yamalak izlediğim bir iki tane vardı. :D
      Evet dahası kalabalık kadro kapattı açığı. Ama yine de kızın gülerken ya da ağlarken suratı bir acayip oluyordu. Bunu unutmak mümkün değil :'(
      Gerçekten de ikinci kez izlenebilirliği var şimdi, bilse bile yeniden güler insan :D

      Sil
  2. Şu an hanazakariyi gerçekten çok merak ettim ttby benim ilk izlediğim dizilerden olduğundan yeri çok ayrı. Shineeyle tanışmam sayesinde olmuştur. Sulliyi kim woo bini ilk kez tanıdığım yer :')
    Ama anlattıklarından hanazakariyi daha çok sevdim japon dizi film sektörüne aşina değilim daha önce senin yazdığın bi iki filmi izlemiştim o kadar paradise kiss high school debut falan. Bunu du izleyebilirim inş. Aah ah eskiden daha iyiydim ama bu siralar dizi izleyemiyorum atlayarak izleme yetenegimi kaybettim öyle olunca da fazla uzun geliyorlar ama bakalım bunu ne zamana bitirebilirim ;)
    Şeyda~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlayamadığın için sıkılmayacağını garanti edebilirim. Ben atlama konusunda ihtisas yapmış biri olarak seni temin ediyorum. Genelde çok komik olduğu için çok az atladım. 12 bölüm olması da işe yarar bir şey :D Hanakazariyi herkeslere tavsiye ediyorum :D
      Zamanla atlama yeteneğini yeniden kazanman dileğiyle asdasdasd :D

      Sil
  3. ''TTBY’yi daha önce izledim ben o yüzden Hanazakari’yi izlemek istemedim. Büyük hata, siz bu hataya düşmeyin. '' Kesinlikle bu hataya düşenlerdenim :D Uyarlama dizilerden sadece birini izleyebiliyorum geçen You Are beautiful'un Tayvan versiyonuna başladım oyunculuklar çok iyi olsada 8. bölümde bıraktım.. Ama çok güzel anlattığın için izlemeye çalışacağım ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında TTBY daha sonra çekilmiş olduğundan onun uyarlama olduğunu söyleyebilirim. :D Hanakazari gerçekten çok iyiydi. Bir şeyi değil ikinci kez izlemek dinlemeye bile tahammülü olmayan ben izlediysem herkes izler abi :D Bir dene sen şansını.

      Sil
    2. Önerin için teşekkürler :D

      Sil
  4. to the beatiful you yi çok severek izlemiştim karakterlere ve oyunculara bayılmıştım ikinci defa izlenebilir dizilerim arasına bile koymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TTBY eğlenceli bir diziydi ama orijinalinin yeri ayrıdır :D

      Sil