Cuma, Temmuz 01, 2016

göz korkutan kitaplar mimi

12.05.2016

Not: Bu resmin burada ne halt aradığını sorabilirsiniz. Sizi anlayışla karşılarım. Ama Ursula teyzeyle aramın bir hayli iyi olmasına karşın bu kitaptaki son iki öyküyü canım çıkarak okudum. Bilim kurgu öyküsü okumak bir hayli zor çünkü o dünyanın içine girmek, o dünyanın kurallarını anlamak zor. Yazmak zaten ciddi bir emek ve zeka da işi bence. Demem o ki bu mimde bu kitabın adı geçmeyecek olsa da bana sağlam çektirdi.
Not2: Kadıköyü'ndeki Kabalcı'ya selam olsun. 

Bu mimi görünce tabi ki yapmak istedim. kimse beni mimlemese de ben kendi çapımda kendimi mimleyerek -yes im a loser- bu mimi yapıyorum. -tekerleme olur bundan-

Okuyamadığım kitap:  

Neden okuyamamışım? Mesela Yaşamın Ucuna Yolculuk'u okuyordum, İstanbul'da unutmuşum, okuyamıyorum. Bu da bir okuyamama çeşidi.

Zaman olmadığı için okuyamadığım kitap:

Zamanım olmadığım için daha uzun sürede okuduğum kitaplar var ama hiç okuyamadığım bilmiyorum, hatırlamıyorum.

Bir serinin devamı olduğu için okuyamadığım kitap:

Genel olarak seri okumayı tercih etmiyorum. Mişima'nın Bereket Denizi serisi olabilir belki, seriyi düzgün okumak istediğimden önce seriden olmayan kitaplarını okuyorum.

Yeni çıkan ve okumadığım bir kitap:

İşin aslı yeni çıkanları pek takip etmiyorum. Ha ama eğer yeni çıkmış sayılırsa Kırmızı Saçlı Kadın'ı hala okumadım.

Okuduğum bir kitabını beğenmediğim için o yazardan okuyamadığım bir kitap:

Biliyorum tuhaf gelecek ama ben birinin bir kitabını beğenmediğimde ikincisini okuma ihtimalim beğendiğim yazarınkini okuma ihtimalimden yüksek. Bir yazarı yargılamak istediğimde genelde bundan emin olmak isterim. Ama belki İlhami Algör diyebilirim, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku'yu zorla okudum ve güzel kapaklarına rağmen diğer Algör kitaplarına yüzümü buruşturarak baktım. Ve nö, tenks.

Aranot: Bu kitabı ne kadar sevmediğimden daha önce de bahsettiğimi düşünürsek sanırım son zamanlarda okuyup da beğenmediğim tak yazar olabilir kendisi. 


Havamda olmadığım için okuyamadığım bir kitap:

Tolstoy - Sanat Nedir?

Nedenini bilmiyorum ama bir türlü onun havasına giremedim. Zaten sürekli sanat nedir diye tartıştığımız içindir belki. Belki sadece kafamı adam gibi toplamadan okursam mahvedeceğimi düşündüğüm içindir. Rezil bir konsantrasyonum var.

Çok büyük olduğu için okuyamadığım bir kitap:

Büyük derken kalın mı demek istenmiş? 1084 sanırım, bir kere onu okurken bir yerde bir yere taşıması zor. Yani sadece evde okuyabilirim. Ama bunun için bile kitabı alıp eve getirmem lazım ki kolay değil.

Kapağını beğenip aldığım ama kötü yorumlar okuduğum için okumadığım kitap:

Almışsam okurum ya, her şekilde yani. Bir de sadece kapağı güzel diye kitap almam. O yüzden henüz başıma böyle bir şey gelmedi.

Okumaktan en çok çekindiğim kitap:

Türkçe felsefe kitapları. Nasıl oluyor da ingilizcesinden zor anlıyorum bilmiyorum. En son Hilmi Ziya Ülken'in çevirdiği Spinoza'yı Anlamak kitabını okumuştum, öldüm öldüm dirildim. Terimleri çevirirken başka bir dile dönüştürüyorlar. İngilizcesini okumayı tercih ediyorum artık.

Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitap:

Peyami Safa - Yalnızız

Rafta çürüdü kitap be. 

Ay evet bu kadardı. Mim, benim çaldığım gibi isteyen herkesin de çalmasına açık. Çekinmeyin Paul mimledi deyin. Hadi görüşmek üzere, si yu leytır bratırs



8 yorum:

  1. Ben bu mimi yaptığımda herkesi mimledim yani sen de mimlenmiş oldun loserlığın lüzumu yok^^ Kitap konusunda hiç ortak noktamız olmaması üzse de mimini sevdim! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhahah çok teşekkür ederim ama loser olmak da güzeldir bazen sıkıntı yok :D

      Sil
  2. Yalnızız benim de kitaplığımda çürüdü galiba... Peyami Safa'nın denemelerini ve hikayelerini severek okumuştum ama nedense elim bir türlü Yalnızız'a gitmiyor. Tuhaf...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peyami Safa'nın eserlerini acayip çok seviyorum ama aynen benim de elim gitmiyor, bir lanet mi var acaba

      Sil
  3. 1084'ü üç ciltli almıştım, ilk iki cildini çok kısa bir zamanda bitirsem de üçüncü cildini okumak ölüm gibi gelmişti. sana önerim sakin bir zaman bulduğunda ilk ikisini okuman, çünkü üçüncüsünde sıkılsan bile sona erdirdiğinde inanılmaz bir ruh rahatlığı yaşıyorsun, hoş bir his :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk cildi var galiba bende ama istanbulda kaldı, bir başlayayım da diyorum bazen sonu gelir, kısmet yaaa :D

      Sil
  4. Sen de kitap yazıcam olur da bu çirkin başlıklarda görürsem seni döverim.
    Kapağına da kendimi koydurtcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani şimdi çok da şey yapmamak lazım sonuçta kötü olduğu anlamına gelmez ki bu kitabın
      senin portreni yapıcam ben, madem biri benden önce şarkı bestelemiş

      Sil