Pazar, Aralık 27, 2015

on iki



ne diyebilirim ki?
koskoca on iki yıl. küçücük çocuklar koca adamlar oldular. ben de onlarla büyüdüm. on iki yıl. beş üyeyle geçen beş yılın ardından ayrılan yollar. boşluk. küllerden doğuş. gidenlerin de kalanların da rüştünü ispat edişi. yeniden rekorlar.
ve askerlik.

***


son zamanlarda k-pop'la neredeyse hiç ilgilenmiyorum. bizimkilerden junsu dışında hepsi askerde. h.o.t'den ses yok, shinhwa ve g.o.d ise bireysel takılıyor. bunlar dışındaki gruplara/sanatçılara dair güzel işler olmasına karşın, merak ettiğim bir şey yok.


birer birer hepsini askere gönderdik. jaejoong, yunho, yoochun, changmin... kas yaptılar, zayıfladılar ve şimdi bakıyorum da jaejoong gideli dokuz ay geçmiş bile. o ve yunho dönene kadar da bu piyasaya geri dönmeyi çok düşünmüyorum. (h.o.t dönüşü dışında, olursa orada yıkarım ortalığı.) çünkü benim için bu akım onlarla başladı, indie grupları falan dinlemeye devam edeceğim kesin ama k-pop dbsk'dan bağımsız düşünülemez benim için. düşünebilen yeni nesillerle uyum sağlayamıyorum. yoruldum. ben sadece askere giden oğluşlarını bekleyen bir fanım. neyse ki elimizde bu süre boyunca idare edebileceğimiz yüzlerce şarkı var. on iki yılın hediyesi.



ama siz yine de bir an önce dönün çocuklar!



10 yorum:

  1. 'Yoruldum.'
    Yalnızca tek kelimeye sığdırılmış ne çok şey var. Okurken ben iç çektim.
    Ve evet, yalnızca onların dönüşlerini bekleyen sakin, yorgun ama mutlu insanlarız biz. Fotoğraf da harika zaten. Ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni böylesine iyi anlayan insanlar olması... güzel şey. Teşekkür ederim :3

      Sil
  2. Bugün yaşadığım üzüntüyü sana anlatamam . İkoniclerin ellerinde kırmızı çubukları görünce resmen canımdan can gitti . Okadar mutluydum ki 12 koskoca yılı devirdiler hala öyle yada böyle bir şekilde bu sektörde ayaktalar iyi kötü anilarimiz oldu . Sonra bizim olarak gördüğüm bize ait birşeyi başkasında görmek resmen yıktı beni çok mutsuzum paul çok da kırgın ve kızgın ama aynı zamanda gururlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı rengi 12 yıldır TVXQ'ye ait. Neredeyse üyelerin yaşı kadar geçmişi var grubun. Pek kimseye bulaşan bir fan değilimdir bilirsin ama o kadar da değil yani. Burada bir durmak gerek.

      Sil
    2. Valla yapmadıkları terbiyesizlik kalmadı 2 gündür . En sakin Cassiopeia bile delirdi . Ben YG nin amacını anlayamadım .kendi grupları üstünden yaptığı reklamlar yetmedi sanirsam başkalarına geçti

      Sil
    3. Ben de anlamadım. İkinci Bigbang reklamından kırmızı rengini almaya niye geçti, büyük bir muamma. YG'nin bu yaptığı hiç hoş olmadı.

      Sil
  3. Döndüm dolaştım geldim durdum.

    Özledik mi ne? Neyse ki askerlik 4 yıl değil diyormuşum hehe. Kafa yaptı beklemek, her neyse.

    Fotoğrafın güzelliği, 001 kalp kalp vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de özledim, bu benim için tuhaf ama özledim işte.

      Sil