Pazartesi, Ağustos 22, 2016

missing noir m



Müthiş bir şey abi, müthiş diyerek başlamak istiyorum. Diziyi öylesi beğenip sevdim ki onu White Christmas'dan sonra ikinci en iyi Kore dizisi ilan ettim. Resmen her dosyada hönkürdüm ve her dosyanın sonunda "ya bu çok harika bir dizi" dedim. Ama buradan happy ending oluyor sonucunu çıkarırsanız büyük yanılgıya düşersiniz, aman. Hatta sırf öyle olmuyor diye bazı arkadaşlar iftira atmışlar final kötü diye. Çok ayıp çok. (Gene spoiler vermiş oldum ben di mi?) Bence finaldeki hissiyat ikinci bir sezonun olabileceğiyle ilgiliydi. Belki de yalnızca biz öyle olmasını istediğimiz için öyle düşünüyoruzdur. Yine de her şekilde iyi bir sondu. Beğenmeyenlere cidden şaşıyorum. Turşu ile birlikte heyecanla takip ettik, ilk kez birbirimize "aman spoiler verme" dedik. (Yine de dayanamayıp zaman zaman verdik. Siz bize bakmayın, biz normalde bunu her saniye yapıyoruz.)

Üç ana karakterimiz var. İlki daha önce Haeunde Lovers'ta savcı olarak izlediğim arkadaş. (ben öyle bir dizi mi izledim? Haa Geonil var diye, sahi o ne yaptı? Aneeeey! ig'sinde son paylaştığı resimde kore cumhuriyeti ordusu yazıyor, askere mi gittiğğğğğğ? Oha hem de Nisan'da. İyi bari askerden dönmeden fark etmişim -.-) Bu kez Gil James/Gil Soohyun olarak karşıma çıktı. Aşırı zeki bir arkadaşımız (Sheldon IQ'süne sahip, 187) bir nedenden dolayı FBI'ı bırakıp Kore'ye geliyor ya da gelmek zorunda kalıyor ki uzun süre bu neden izleyici için bir muamma. İlk bölümlerde kanlı bıçaklı olmama rağmen finale kadar öyle içime işledi ki son bölümde fangörle bağlamıştım bile. (Bestseller: "10 adımda antifandan hardcore fana nasıl geçilir?")



İkincisi neredeyse ilk gördüğüm andan itibaren "çok seviyoruuuum" diye höykürdüğüm yerel polis. (müthiş tanım vol.1) Arkadaşı ilk kez Running Man'de seyretmişiz Turşu'yla, bana söyleyene kadar hatırlamamıştım. Orada da çok sevmiştik, aynen devam etti o yüzden muhabbetim. Special Affair Team Ten'deki Dedektif Baek'in bir başka versiyonu gibiydi, onun biraz daha tecrübesizi ve evlisi ve yakışıklısı.

Üçüncüsü ilk kez Shout Up Flower Boyband'de Sung Joon'un sevdiği liseli kızı oynayan kız. (müthiş tanım vol.2) Onu bir anda bu kadar büyümüş, polis memuru görünümlü hacker olarak bulunca karşımda, biraz şaşırdım tabi. Ama her ne kadar Jang Hyuk'la oynadığı filmden hoşnut olmasam da kızla bir sorunum yok. (Spoiler vermiş olucam ama o filmde kızın ölmesi dünyanın en sinir bozucu şeyiydi. Sen öl Hyuk, sen öööööl) Hatta seviyorum diyebilirim, bu diziyi izlemeye karar verirken olumlu bir itki verdiğini de söyleyebilirim. (itki vermek, evet, kendi dilimi üretiyorum da) Ayrıca on bölüm James'le aralarında bir şey olacak diye bekledik ama tık yoktu. Nam Ye Ri ile Şef Yeo arasında olmasını beklemem gibi. (Yani aslında bir şey vardı ama o kadar minik minik minikti bunun benim kendi paranoyamın meyvesi olmadığını söyleyemem.) 


Ama bu dizilerin belki de en iyi yanı bu, bir aşk sokuşturup, utanç verici romantik sahneler ekleyerek kaliteyi düşürmüyorlar. Gerçi TEN çok da kaliteli değildi, kurgu açısından vesaire bakarsak, bunu yalnızca MNM için söylediğimi varsayalım. Bütün dizi boyunca o muhteşem karanlık havayı muhafaza ettiler. TEN belki daha eski olduğu için mi bilinmez, sıkıntıları boldu ama MNM... Başka bir şeydi. Soranlara 2015'in en iyi dizisi diyorum. Ve tabi ki Oltii'nin eşlik ettiği o müthiş Kim Yoon Ah OST'si...

saykoyuz tabi, ayıpsııın

2 yorum:

  1. Homm ilginçli dizi. Senelik dizi kotamı doldurdum sanırım(sadece yazın dizi izleyebilen kızın dramı) ama bilemiyorum belki bu diziye kıyak geçebilirim ve listede öne alabilirim.
    Değerlendirilecek.
    Thnx :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhhaha sonuçlar ne zaman açıklanır
      öne alınmaya değer bence :D

      Sil